Korisnički servis: Registrujte se
4_Sajt_baner_1024x260_2.png

17. 06. 2019.

Donacija ORAL B električnih četkica za zube osobama sa autizmom u Kragujevcu

Kompanije Nelt i Procter & Gamble donirale su 17. juna Oral B električne četkice za zube u vrednosti od 1.200 evra kragujevačkom Udruženju za pomoć osobama sa autizmom.

Donacija dveju kompanija koje sarađuju više od dve decenije ima za cilj da osobama sa autizmom olakša održavanje oralne higijene.

„Higijena zuba i usta predstavlja jednu od većih poteškoća u svakodnevnim aktivnostima osoba sa autizmom“, istakao je doktor Raša Mladenović, spec. dečije i preventivne stomatologije, sa Klinike za stomatologiju Medicinskog Fakulteta iz Prištine – Kosovska Mitrovica.

Prema njegovim rečima, električna četkica za pranje zuba unapređuje oralno zdravlje, ne zahtevajući manuelnu sposobnost prilikom pranja zuba, što značajno olakšava oralnu higijenu osobama sa autizmom, koje u velikom procentu ne žele da sarađuju, često pokazuju hiper-aktivnost, napetost, uznemirenost i kratku fokusiranost.

Uručenju donacije iz Neltovog distributivnog portfolija, pored članova udruženja, prisustvovale  su Tatjana Simić, direktorka škole za osnovno i srednje obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju „Vukašin Marković“ i dr Gordana  Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Zaključci istraživanja o uticaju upotrebe ove četkice na oslobađanje od straha od obavljanja oralne higijene kod osoba sa autizmom biće naknadno predstavljeni kompanijama Nelt i P&G.